Shopping cart - 0 item
Total : 0,00 €
Your Cart is currently empty!
Recently added item(s)
Checkout
Magical Naturals
Sacha inchi seed (unripe)

Sacha inchi olie koudgeperst, biologisch

Sacha inchi olie koudgeperst, biologisch. (Plukenetia volubilis zaadolie). Herkomst: Peru. Belangrijkste voordelen: verzachtend, hydraterend, goed voor droge of geïrriteerde huid die gevoelig is voor allergieën, wondverzorging, haarversterkend. Rijke bron van omega 3, 6 & 9 vetzuren, alfa-tocoferol, vitamine E, carotenoïden en vitamine A. Kan puur op de huid en hoofdhuid worden gebruikt of gecombineerd met andere oliën en boters.
Scroll naar beneden voor meer informatie.....
Basisprijs voor variant9,91 €
Prijs vanaf:
11,99 €
Korting
Bedrag BTW2,08 €
Options:
Kies hier...

Beschrijving

Sacha inchi olie koudgeperst, biologisch

Sacha inchi olie koudgeperst biologisch is ideaal voor droge huid en hoofdhuid condities en atopische huid. Licht en snel geabsorbeerd.

Dit is een pure en natuurlijke olie die koud wordt geperst uit de zaden van de biologisch geteelde Plukenetia volubulis, een overblijvende liaan die inheems is in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika.

Sacha inchi-olie is een relatieve nieuwkomer in de westerse cosmetica-industrie, maar de plant wordt in zijn geboortegrond al meer dan 3000 jaar geoogst als een belangrijke bron van voedsel en medicijnen. De plant staat nu centraal in milieu- en voedselprojecten in het Amazonegebied om de inheemse bevolking economische duurzaamheid te bieden. Het wordt nu ook verbouwd in Zuidoost-Azië en andere delen van de wereld. Onze Sacha inchi olie is afkomstig van biologische teelt in Peru.

De ruwe zaden van de plant blijken een hoog gehalte aan essentiële aminozuren te bevatten, vergelijkbaar met die van soja. De koudgeperste olie die wij gebruiken voor huid, hoofdhuid, haar en baard is een van de rijkste bronnen van onverzadigde vetzuren, met name omega 3 linoleenzuur en omega 6 linolzuur, vergelijkbaar met lijnzaad en saffloer. Verder bevat de olie een overvloed aan alfa-tocoferol (vitamine E) en ook carotenoïden waarvan sommige in ons lichaam worden omgezet in vitamine A (retinol).

Voordelen voor haar, baard en huid

Sacha inchi olie heeft uitstekende verzachtende eigenschappen. Dit betekent dat het je haar en huid hydrateert en waterverlies helpt voorkomen, vooral bij een geïrriteerde en jeukende huid, zoals die voorkomt bij droog eczeem, psoriasis, acne, roos, atopische reacties en andere aandoeningen die worden gekenmerkt door droogte of een verstoorde talgbalans. Het heeft een comedogene beoordeling van 0 tot 1, wat betekent dat het de poriën van de huid niet blokkeert.

De twee belangrijkste oliebestanddelen alfa-linoleenzuur en linolzuur zijn ook belangrijke bestanddelen van de celmembranen van de opperhuid van de huid en de hoofdhuid. Deze helpen de cellen te herstellen en de rimpels en fijne lijntjes van het ouder worden te vertragen of te verzachten. Ook helpen ze de huid herstellen van ontstekingen en wonden.

Het relatief hoge gehalte aan vitamine E in Sacha inchi-olie helpt ook broos haar te regenereren, terwijl de hydraterende, verzachtende eigenschappen de haarschacht helpen beschermen tegen verdere schade. Vitamine E is een natuurlijke antioxidant die vrije radicalenschade aan de huid door luchtverontreiniging helpt tegengaan.

We hebben ook ontdekt dat Sacha inchi-olie zeer verzachtend werkt wanneer deze op de huid wordt aangebracht na het scheren of scrubben.

De koudgeperste olie is licht en wordt snel door de huid opgenomen en heeft een mild nootachtig aroma.

Verpakking en gebruik

Geleverd in amberkleurige glazen flessen van 100 ml of PET-flessen van 250 ml of 1 liter. Ook verkrijgbaar in 5 kg en 25 kg HDPE jerrycans. Een dispenserpomp voor de flessen van 250 ml en 1 liter kan desgewenst apart worden aangeschaft.

Puur gebruiken: Deze olie is licht en wordt gemakkelijk opgenomen zonder de poriën van de huid te verstoppen en zonder een plakkerig gevoel achter te laten. Dit betekent dat zij puur kan worden gebruikt voor gezichtsmassage (vooral nuttig voor de droge, rijpere huid) en voor toepassing op een geïrriteerde hoofdhuid of geïrriteerde delen van de huid die zijn aangetast door droog eczeem, psoriasis en andere droge aandoeningen.

Gebruik als cosmetisch ingrediënt: Sacha inchi olie kan worden gemengd met zwaardere oliën en boters zoals ricinusolie of sheaboter om het eindproduct zoals een balsem, zalf of serum lichter te maken. Het is niet oplosbaar in water en niet hittebestendig, dus voor opname in crème- of lotionrecepten raden wij aan het toe te voegen aan de emulsie in fase 3 (onder 40°C).

Gebruik in voeding:  .Wij leveren deze olie voor huidverzorging. Ze is echter in principe geschikt voor gebruik in levensmiddelen. In dat geval moet hij koud worden gebruikt, bijvoorbeeld als saladedressing. Ze is niet geschikt om mee te koken, omdat verhitting de voedingsstoffen snel vernietigt.

Technische informatie

Zie technische info tab op deze pagina

Hoe te bestellen

Via het bovenstaande menu "Opties" kunt u de gewenste maat kiezen en deze toevoegen aan onze online winkelwagen.

Heeft u een grotere maat nodig dan in het menu staat? We kunnen ook Sacha inchi koudgeperste biologische olie leveren in eenheden van 5 kg en 25 kg. Prijzen op aanvraag via email.

Bestel u liever via email? Neem dan contact met ons op - info(at)magicalnaturals.nl of via het contactformulier op de Contact pagina - met uw wensen, factuuradres, afleveradres, BTW nummer indien relevant (alleen voor EU zakelijke klanten buiten Nederland) en wij sturen u een proforma factuur en betaallink.

Sacha inchi - andere formaten

Wij bieden sacha inchi momenteel alleen aan als koudgeperste biologische olie

Magical Naturals Sacha inchi olie koudgeperst, biologisch:

product claims logo189 aWNvbnMgMg

Technische info

Sacha inchi olie - technische info

Wetenschappelijke naam: Plukenetia volubilis L.   Botanische familie: Euphorbiaceae   Synoniemen: Inca peanut, Mountain peanut

Herkomst: Peru   Teelt: biologisch   Gebruikte delen: zaden   Extractiemethode: koudgeperst   Gemiddelde houdbaarheid: 2-3 jaar

Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten (INCI) naam: Plukenetia volubilis seed oil

Chemical Abstracts Service (CAS) nummer: niet vermeld   Europese inventaris van bestaande chemische stoffen (EINECS) nummer: niet vermeld

Samenstelling: 100% zuiver en natuurlijk. Geen conserveringsmiddel of andere additieven. De olie is niet bestraald of geraffineerd.

Sacha inchi olie - typisch vetzuurprofiel % (methode: gaschromatografie volgens ISO 12966):

C16:0 Palmitinezuur   2,0 - 8,0
C18.0 Stearinezuur     1,0 - 5,0
C18.1 Oliezuur             8,0 - 14,0  (omega 9)
C18.2 Linolzuur         28,0 - 45,0  (omega 6)
C18.3 Linoleenzuur   40,0 - 58,0  (omega 3)

Technische documenten worden op verzoek verstrekt na aankoop van het product.

Nog vragen?

We zijn altijd bereid om vragen over onze producten te beantwoorden. Neem direct contact met ons op info(at)magicalnaturals.nl of via het contactformulier op de Contactpagina.

Een interessant wetenschappelijk artikel over de Sacha inchi plant is te vinden in het tijdschrift Food Chemistry

Recently viewed products

Location

De Corantijn 87F
1689 AN, Zwaag (NH) 
The Netherlands 

 

 

Pay securely & easily with:
Ideal PayPal Visa Maestro