Shopping cart - 0 item
Total : 0,00 €
Your Cart is currently empty!
Recently added item(s)
Checkout
Magical Naturals

De meeste extractie methoden van de wellness-gevende componenten van vers plantmateriaal laten residuen achter van het medium waarmee de stoffen worden ontrokken. Sommige vloeistoffen die planten hun waardevolle stoffen kunnen ontrekken zoals heet water, glycerine of alcohol, die theeën of kruidentincturen voortbrengen, zijn relatief veilig en kunnen zelfs bijdragen aan het eindprodukt.

Maar andere (chemische) vloeistoffen die hiervoor gebruikt worden kunnen giftig voor het lichaam of het milieu zijn. Dit betekent dat het produkt verder moet worden geraffineerd met weer minder giftige stoffen om de overblijfende resten van de giftige ontrekkingsvloeistof te verwijderen. Dit verminderd de gezondheidsgevende waarden van het orginele plantmateriaal,
doet de kosten van het eindprodukt stijgen en heeft een impact of het milieu.

In carbon dioxide (CO2) extracten blijven er geen resten over van de supercritical CO2 vloeistof welke wordt gebruikt om bioactieve
inhoudstoffen uit plant materiaal te halen. Een ander voordeel hiervan is dat een hoge verhitting, welke waardevolle en gevoelige componenten van de plant beschadigd, niet nodig is.
Het resultaat is een pure, hooggeconcentreerde bereiding die dichtbij de natuurlijke staat van het oorspronkelijke verse plantmateriaal is.

Daarom wordt extractie met CO2 steeds populairder.
Verder raffineren van het produkt is niet nodig en vermijdt dat er meer energie en geld besteedt moet worden aan milieu vervuiling. Voor ons vertegenwoordigd CO2 een 'green' keuze.

In tegenstelling tot andere mediums van extractie, inclusief water en alcohol, ontrekt dit proces op een hele milde wijze de vluchtige componenten zoals etherische oliën en de zwaardere vette componenten. Deze laatste zijn van specifieke waarde voor de gezondheid van onze huid.

Omdat onze CO2 plantenextracten hooggeconcentreerd zijn is het niet nodig om meer dan 5% in crèmes, lotions, zalven, lichaamsoliën enz, te gebruiken. Ze zijn van een was-achtige samenstelling en lossen makkelijk op in een basisprodukt met een lage temperatuur.

Wij bevelen CO2 extracten aan voor het gebruik in produkten voor alleen uitwendig gebruik en nooit puur en onverdund op de huid.

Klik hier voor C02 plantextracten producten

 

Location

De Corantijn 87F
1689 AN, Zwaag (NH) 
The Netherlands 

 

 

Pay securely & easily with:
Ideal PayPal Visa Maestro